Digitale løsninger for en mere bæredygtig verden er en hjørnesten i cBrains CSR-rapport for 2020

I cBrain mener vi, at software spiller en væsentlig rolle, når vi skal bygge et mere bæredygtigt samfund. Vi er stolte over at fremme bæredygtighed ved at anvende vores software i offentlige institutioner, som er med til at fremskynde overgangen fra en papirbaseret til en digital administration. Dette var også tilfældet, før at CSR og SDG’er var højt på dagsordenen, hvor vi har arbejdet med at forstå karakteren af, hvordan det offentlige arbejder og først derefter anvende den rigtige teknologi. Det har været kernen i cBrains forretningsmodel fra starten. Dette er også grunden til, at vores sociale ansvar går hånd i hånd med vores forretningsmodel, vores softwareplatform, de tjenester vi leverer til vores kunder og endelig den indflydelse, som vores fælles indsats har på den globale bæredygtighedsdagsorden.

De globale verdensmål er en robust plan for at opnå en bedre og mere bæredygtig fremtid for alle. Hos cBrain mener vi, at teknologi er et af de vigtigste værktøjer til at nå målene, og vores mission er at bygge digitale løsninger til en mere bæredygtig verden. I dette ”handlingens årti” hvor vi inden 2030 skal indfri SDG-målene, er vi glade for at kunne præsentere et bredere fokus i vores CSR- rapport for 2020. Udover SDG 16, der repræsenterer det digitale fundament for offentlige institutioner, mener vi, at partnerskaber og teknologioverførsel, som anført i SDG 17, vil spille en nøglerolle i at hjælpe samfund med at bygge en mere robust digital infrastruktur i kølvandet på de udfordringer, som COVID- 19 bl.a. har synliggjort. Desuden tror vi på softwarens magt i kampen for at reducere klimaændringerne og facilitere en mere bæredygtig udnyttelse af vores naturressourcer. Dette gør vi ved at støtte SDG 13.

Vores overordnede vision har altid været at genopbygge tilliden til demokratiet og offentlige tjenester gennem digitalisering. Og beviserne tyder på, at vi har en positiv indvirkning på dette område. I løbet af de sidste 15 år har mere end 75 myndigheder implementeret vores standardsoftware, inklusive 16 ud af 19 danske ministerier. Under COVID-19-pandemien har vi arbejdet tæt sammen med forskellige myndigheder for at sikre en problemfri overgang til en sikker virtuel sagsbehandling, samtidig med at myndighederne har opretholdt en høj offentlig servicekvalitet.

Vi er stolte over, at Danmark igen rangerer som nummer ét i verden i FN's GovTech undersøgelse i 2020. Og som virksomhed er vi stolte over at kunne spille en aktiv rolle i udviklingen af et digitalt samfund – såvel i Danmark som globalt.

Du kan finde vores CSR rapporter her

Member Login
Welcome, (First Name)!

Forgot? Show
Log In
Enter Member Area